Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Cum tratăm angina pectorală
Această afecţiune a inimii se manifestă prin durerea puternică a pieptului în partea dreaptă, care se duce spre umăr, omoplat şi coboară pe mâini, până în vârful degetelor. Criza poate dura de la câteva secunde până la câteva minute, timp în care bolnavul transpiră abundent, însă mâinile şi picioarele vor fi foarte reci.
Afecţiunea este cauzată de o scleroză sau de unele blocaje ale arterelor coronariene, dar poate fi declanşată şi de emoţiile puternice, efort fizic intens sau din cauza frigului. Cauza care declanşează această afecţiune este ischemia miocardului, adică lipsa cantităţii necesare de oxigen pentru funcţionarea normală a muşchiului inimii. Tulburările muşchilor inimii pot fi produse şi de impurităţile din sânge. Schimbarea alimentaţiei, cea mai importantă latură care previne apariţia tuturor bolilor de inimă, presupune consumul a numeroase ceaiuri. Plante medicinale indicate: coada-şoricelului, vâsc, păducel şi tinctură de păducel, roiniţă, talpa-gâştei, cimbrişor, mentă şi soc. Medicii naturişti recomandă să se consume, alternativ, ceai de coada-şoricelului şi vâsc, câte două căni pe zi. Şi ceaiul din păducel şi roiniţă este foarte benefic pentru sănătatea inimii. Cele două plante se folosesc în combinaţie, câte o lingură din fiecare pentru o cană de ceai, iar în timpul tratamentului trebuie să beţi o cană de ceai dimineaţa şi una seara. O altă combinaţie, benefică în tratamentul pentru angina pectorală, este formată din talpa-gâştei, mentă, cimbrişor, roiniţă şi soc. Din aceste plante se face ceai şi se beau 2-3 căni pe zi. De asemenea, naturiştii recomandă să se pună 20 g de tinctură de păducel în 100 ml de alcool dublu rafinat. După 24 de ore, acest lichid poate fi consumat, luându-se 15 picături de 3 ori pe zi. Alimente medicament: măceşe, coacăze negre, dude negre, mure şi lămâi, un căpăcel de oţet de mere îndulcit cu miere de salcâm sau tei şi sucuri naturale. Dintr-o lingură de măceşe, una de păducel şi cojile de la 5-6 nuci se face un ceai. Acestea se lasă la macerat timp de 12 ore, după care se fierb 10 minute. Ceaiul se bea îndulcit cu miere, 3 căni pe zi, dintre care una pe stomacul gol. Sucurile naturale sunt indicate, deoarece acestea curăţă sângele şi întăresc muşchiul inimii. Se poate face suc din morcovi, sfeclă şi spanac sau din morcov, ţelină şi spanac. În cazul în care nu aveţi spanac, acesta poate fi înlocuit cu castraveţi sau lăptuci. (sursa: www.topsanatate.ro)