Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cum trebuie consumată apa minerală

Cum trebuie consumată apa minerală

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 22 Iunie 2023

România se numără printre țările cu cele mai mari resurse de ape minerale din Europa, mai mult de 50 din izvoarele de apă minerală autohtone fiind incluse într-un studiu comparativ care le-a evidențiat beneficiile pentru sănătate.

Dacă vrem ca organele să funcţioneze bine şi să avem pielea curată, trebuie să ne hidratăm. Apa mi­nerală naturală, cu sau fără bule, face diferenţa - dovedită prin zeci de studii, spune ambasadoarea României pentru resursele de apă ale țării, Claudia Benea, într-un interviu acordat televiziunii naționale. O hidratare corectă a organismului presupune să bem din două în două ore câte un pahar cu apă, iar deshidratarea organismului se află la originea multor boli.

Specialiştii ne recomandă să alegem prin rotaţie diverse sortimente de apă minerală, pentru că fiecare este unică. Hidratarea corectă ţine şi de cantitatea şi diversitatea mineralelor din apa pe care o bem, dar trebuie ţinut cont şi de afecţiunile fiecăruia. Băute chiar de la izvor, apele terapeutice ajută mult în afecţiunile digestive, constipaţie, anumite forme de diabet zaharat, litiaza renală cronică şi nu numai. Aportul de minerale din apele terapeutice ajută şi împotriva migrenelor, iar bicarbonatul conţinut reduce pofta de mâncare.

În cele mai multe cazuri, apele minerale de la izvoarele din staţiuni nu se îmbuteliază, deoarece au o stabilitate chimică mai mică şi nu rezistă. Se recomandă să consumăm cel mult un litru pe zi, în trei reprize, direct de la izvor, după o formulă care ţine cont de greutatea corporală şi de tensiunea arterială. În anumite afecţiuni cu patologii cardiovasculare, nu se recomandă o apă minerală cu foarte mult clor şi sodiu, pentru că poate creşte tensiunea arterială, de aceea trebuie să citim eticheta, a explicat la rândul său prim-vicepreşedinta Asociaţiei Române de Balneologie, conf. dr. Gabriela Dogaru. (I. M.)