Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Drepturile asiguratului: Cum se asigură un cetăţean străin
Pentru a beneficia de pachetul de servicii medicale pentru persoanele care se asigură facultativ, cetăţenii străini cu domiciliul sau reşedinţa în România, trebuie să se asigure la casele de asigurări sociale de sănătate judeţene şi ale municipiului Bucureşti, în caz contrar, dacă apelează la serviciile furnizorilor de servicii medicale, vor suporta contravaloarea serviciilor prestate. Potrivit legii, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene şi ai altor state cu care România a încheiat acorduri, înţelegeri, convenţii sau protocoale internaţionale cu prevederi în domeniul sănătăţii beneficiază de acoperirea serviciilor medicale acordate pe teritoriul României, în condiţiile prevăzute de respectivele acorduri.
Asigurarea socială de sănătate este facultativă pentru următoarele categorii de persoane: - membrii misiunilor diplomatice acreditate în România; - cetăţenii străini şi apatrizii care se află temporar în ţară; - cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, care se află temporar în ţară. Cetăţenii străini şi apatrizii care solicită prelungirea dreptului de şedere temporară în România în condiţiile legislaţiei care reglementează regimul străinilor în România au obligeţia plăţii unei contribuţii sub forma unei cote de 6,5%, calculată asupra veniturilor impozabile realizate pe teritoriul României. Persoanele menţionate mai sus, care nu realizează venituri impozabile pe teritoriul României şi care nu fac dovada calităţii de asigurat vor achita o contribuţie lunară, calculată prin aplicarea cotei de 6,5% la valoarea unui salariu de bază minim brut pe ţară.