Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Fructele şi legumele crude previn bolile inimii

Fructele şi legumele crude previn bolile inimii

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 18 Octombrie 2011

Potrivit unui studiu realizat de McMaster University şi McGill University din Canada, persoanele susceptibile din punct de vedere genetic să dezvolte maladii cardiace pot scădea acest risc printr-un consum mare de fructe şi legume. Astfel, cinci porţii de fructe şi legume crude, consumate zilnic, pot reduce acţiunea negativă a variantelor unei gene de pe cromozomul 9, vinovată de apariţia maladiilor cardiace. Cercetătorii canadieni susţin că dietele alimentare sănătoase scad efectele acestei gene. Această dietă ar trebui să includă fructe şi legume proaspete sau congelate, fructe uscate, precum stafide, curmale, smochine, fructe şi legume conservate, preparate pe bază de fructe şi legume precum supe, tocane, paste, sucuri din fructe şi legume, leguminoase (fasole boabe, linte, năut).