Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Kiwi, un rezervor de vitamina C

Kiwi, un rezervor de vitamina C

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 03 Iunie 2011

Cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au descoperit că fructul de kiwi aprovizionează mult mai eficient organismul uman cu vitamina C decât suplimentele alimentare aflate în prezent în vânzare. Mai mult, vitamina C provenind din kiwi este reţinută un timp mai îndelungat în organism, aspect ce le-a sugerat cercetătorilor prezenţa în fruct a unei substanţe încă necunoscute, care îmbunătăţeşte absorbţia şi retenţia vitaminei. Vitamina C este necesară organismului care nu poate produce singur acid ascorbic. De aceea, acesta trebuie luat din alimente sau (mai puţin de dorit), în formă pură, ca suplimente nutritive. Cele mai bogate în acid ascorbic sunt fructele de kiwi, măceşele, citricele, coacăzele negre, ceapa, roşiile, legumele cu frunze, cum ar fi salata verde, spanacul şi varza, precum şi ardeii graşi şi broccoli.