Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Maceratul de coacăz negru alungă durerile reumatice

Maceratul de coacăz negru alungă durerile reumatice

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 16 Iulie 2012

Coacăzul negru acţionează cu succes în bolile pectorale (febră, tuse, laringită, răceală, angine, pneumonie), afecţiuni cardiace (arteroscleroză, hipertensiune, tulburări de circulaţie, prevenirea accidentelor vasculare), în anemie, surmenaj intelectual, astenie, convalescenţă, stimularea formării globulelor roşii, în afecţiunile renale şi genitale (nefrite, pielonefrite, eliminarea ureei şi acidului uric), în bolile hepatobiliare, ulcer duodenal, colite. De asemenea, această plantă medicinală creşte rezistenţa organismului la inoxicaţii şi infecţii la gură sau în zona gâtului, măreşte acuitatea vizuală la aviatori, scafandri şi la persoanele cu activitate în subteran, combate obezitatea şi celulita şi este considerat un elixir al tinereţii, favorizând longevitatea.

Maceratul realizat dintr-un amestec, în părţi egale, cu frunze de coacăz (100 de grame), frasin (50 g) şi ulm (50 g), o lingură la 200 ml de apă în clocot, este recomandat în durerile acute de reumatism. Se consumă câte două căni pe zi.

Siropul din fructe de coacăz negru are rol sedativ şi diuretic în afecţiuni cardiace, hipertensiune şi afecţiuni pectorale. Reţeta: 250 de grame de bobiţe la 1 litru de apă; se fierbe până scade la 1/2 din cantitate, se strecoară printr-o pânză rară, se adaugă o cantitate egală de zahăr, se fierbe din nou până scade la consistenţa unui sirop. Se consumă câte o linguriţă la intervale de două ore.