Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Merele, cel mai la îndemână remediu împotriva îmbătrânirii

Merele, cel mai la îndemână remediu împotriva îmbătrânirii

Data: 04 Decembrie 2010

Un studiu american arată că merele au potenţialul de a contribui semnificativ la încetinirea evoluţiei progresive a demenţei senile în cazul maladiei Alzheimer. Asta, deoarece coaja acestor fructe conţine substanţe speciale care stimulează transmiterea impulsurilor de la o celulă nervoasă la alta. Efectul terapeutic al fructelor este asigurat de polifenolul numit floritin, care împiedică acţiunea aşa-numitelor alchene, produse cu toxicitate ridicată, ce amplifică manifestarea maladiei. Alchenele ajung în organism pe calea aerului, din gazele de eşapament şi fumul de ţigară, însă şi unele produse alimentare conţin această substanţă nocivă (cartofii prăjiţi). Aceşti compuşi otrăvesc neuronii din creier, afectând memoria şi orientarea în spaţiu. Merele nu sunt singurele fructe cu acest efect terapeutic. Acelaşi efect îl au strugurii şi vinul roşu.