Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Modificări în capacitatea de a memora, cauzate de internet
Oamenii de ştiinţă de la Harvard susţin că felul în care memorăm informaţiile a evoluat semnificativ de la apariţia şi generalizarea internetului. Astfel, creierul stochează mai puţine informaţii, dar ştie mai bine cum să le găsească. Profesorul Daniel Wegner, psiholog la Universitatea americană Harvard, spune că memoria umană devine tot mai "tranzactivă", adică se sprijină tot mai mult pe surse externe de informare. În cadrul unui grup, memoria se bazează pe suma informaţiilor deţinute de colectiv, la care poate ajunge orice membru al acestuia. Odată cu popularizarea internetului, utilizat sistematic şi zilnic, acest mecanism ia o amploare remarcabilă.
Câteva experimente realizate pe grupuri de voluntari arată că participanţii îşi amintesc mai puţin informaţiile comunicate dacă se aşteaptă să le acceseze uşor mai târziu (prin motorul de căutare) sau îşi aduc aminte mai bine locurile în care a fost stocată informaţia, decât informaţia în sine.