Una dintre problemele cu care se pot confrunta viitoarele mame este diabetul gestațional, care dispare în mod normal după nașterea copilului, dar crește riscul mamei de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 pe
Nucile susţin microflora intestinală
Nucile furnizează grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale, având acțiune antioxidantă. Polifenolii din nuci pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și a inflamațiilor. Bacteriile benefice din intestine transformă polifenolii în compuși care protejează împotriva inflamației.
O compoziție nesănătoasă a microflorei intestinale poate contribui la inflamație și boli ale intestinului, dar și ale altor organe ale corpului, crescând riscul de obezitate, boli de inimă și cancer. De aceea, consumul de nuci poate fi o modalitate de a susține sănătatea microflorei și a intestinului.
Compușii din nuci acţionează în intestin ca antiinflamatori, de aceea consumul lor poate fi o modalitate în protejarea împotriva cancerului colorectal. În plus, acești compuşi au proprietăți asemănătoare hormonilor, care le permit să blocheze receptorii hormonali din organism, fapt ce poate ajuta la reducerea riscului de cancer asociat hormonilor, în special cancerul de sân și de prostată. Consumul de nuci poate ajuta și în controlul apetitului.
Prepararea unui smoothie cu aproximativ 48 de grame de nuci, o dată pe zi, timp de cinci zile, scade pofta de mâncare și senzația de foame.
Nucile sunt benefice, de asemenea, și în prevenirea diabetului de tip 2, scăzând riscul instalării acestei afecţiuni cronice. O lingură de ulei de nucă presat la rece, consumată o dată pe zi, timp de trei luni, pe lângă medicația uzuală stabilită de medic în cazul diabetului și a unei diete echilibrate, influenţează o scădere cu 8% a glicemiei din timpul zilei.
Totodată, consumul de nuci poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, inclusiv la persoanele cu hipertensiune arterială, dar și la cele sănătoase care se află sub stres. Consumul zilnic a 28 de grame de nuci, ca parte a unei diete sănătoase pentru inimă, poate ajuta la îmbunătățirea tensiunii arteriale. Deși bogate în calorii, nucile sunt pline de vitamine esențiale, minerale, fibre, grăsimi și compuși vegetali, care pot ajuta la susținerea unei bune funcționări fizice, pe măsura trecerii anilor.
Consumul de nuci ajută şi la o mai bună funcționare a creierului, inclusiv la o viteză mai rapidă de procesare, mai multă flexibilitate mentală și o memorie mai bună. În plus, consumul regulat de nuci scade nivelul de colesterol rău, LDL, dar și nivelul trigliceridelor. O porție zilnică de 43 de grame de nuci poate ajuta la scăderea nivelurilor dăunătoare ale colesterolului și trigliceridelor, care cresc riscul de apariţie a bolilor de inimă.