Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate O alimentaţie bogată în fibre ajută la prevenirea bolilor

O alimentaţie bogată în fibre ajută la prevenirea bolilor

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 05 Iulie 2011

Potrivit rezultatelor unui studiu american, consumul regulat de fibre alimentare determină o scădere cu 22% a mortalităţii. Fibrele nu se digeră în stomac, ci fermentează cu ajutorul microflorei bacteriene din intestinul gros. O dietă bogată în fibre poate diminua riscul unor afecţiuni, precum hemoroizii, sindromul colonului iritabil şi diverticuloza colonului. Fibrele, în special cele solubile, pot de asemenea să micşoreze nivelul colesterolului din sânge şi să diminueze absorbţia glucidelor, optimizând astfel nivelul glicemiei la diabetici. O dietă bogată în fibre poate reduce riscul apariţiei diabetului de tip 2 şi contribuie la oprirea pierderii în greutate. Alimentele bogate în fibre necesită de regulă mai multă mestecare, lăsând astfel organismul să ajungă la senzaţia de saţietate şi evitând consumul în exces.