Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Perierea corectă a dinţilor previne formarea cheagurilor de sânge

Perierea corectă a dinţilor previne formarea cheagurilor de sânge

Data: 08 Septembrie 2010

Perierea regulată a dinţilor şi folosirea aţei dentare pot contribui la prevenirea formării cheagurilor sangvine, care pot provoca accidente cardiace sau cerebrale, arată un studiu realizat de cercetătorii britanici, citat de dailymail.co.uk. Folosirea regulată a aţei dentare contribuie la prevenirea instalării bacteriei Streptococcus, care poate fi foarte periculoasă dacă intră în fluxul sangvin. Astfel, perierea regulată a danturii şi utilizarea aţei dentare pot fi o corvoadă uneori, dar ar putea să salveze viaţa, spun autorii acestui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Bristol. Descoperirea ar putea sta la baza unor noi tratamente eficiente pentru maladiile cardiovasculare, ce provoacă cele mai multe decese în ţările dezvoltate, la nivel mondial, a spus Jenkinson. Bacteria Streptococcus foloseşte resturile din mâncare pentru a secreta acizi cu care se fixează pe suprafaţa dinţilor. Această secreţie bacteriană, rezultată în special în urma procesării zahărului sau a amidonului din alimente, împreună cu resturi de mâncare şi bacteriile în sine formează o peliculă aderentă - placa dentară bacteriană -, care se fixează pe dinţi şi mucoasa gingivală. Acidul creat de bacterii poate ataca smalţul dinţilor provocând carii, bacteriile fiind responsabile şi de maladiile gingiilor. Bacteriile sunt şi mai periculoase după ce intră în fluxul sangvin.