Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Prazul învige ciroza şi diabetul

Prazul învige ciroza şi diabetul

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Maria Neagu - 19 Octombrie 2014

Consumat în stare crudă, sub formă de suc, decoct sau vin, prazul este plăcut la gust, dar are şi numeroase proprietăţi vindecătoare ale ficatului, plămânilor, glandei endocrine, diabetului, anexitei sau tulburărilor digestive. Părintele Lavrentie, care a trăit 40 de ani la Schitul Zosirimas din zona Mediteranei, îşi aminteşte cum îşi tratau afecţiunile călugării care trăiau în acele locuri izolate şi cât de util este acest aliment-medicament, pentru cei care nu au posibilitatea să ajungă la medic.

Sucul elimină lichidul de ascită

Prazul se folosea încă din Antichitate, atât ca aliment, cât şi ca leac tămăduitor,datorită unei compoziţii chimice foarte echilibrate: apă, în procent de 87-90%, hidraţi de carbon, proteine, grăsimi, substanţe minerale, ulei volatil şi vitaminele A, B1, B2 şi C. În ceea ce priveşte proprietăţile terapeutice ale acestei legume se aseamănă oarecum cu cele ale cepei, fiind calmant, drenor biliar, cicatrizant, vermifug, emolient, expectorant, diuretic, având proprietatea de a distruge foarte mulţi germeni patogeni, ajutând la calmarea şi ameliorarea tulburărilor digestive. Sucul de praz crud, ajută la eliminarea lichidului de ascită, care se acumulează în cavitatea abdominală în bolile cirotice. Acest suc se obţine prin simpla centrifugare a 10 bucăţi de praz, a câte 2 cm fiecare, după care se strecoară printr-un tifon, amestecându-se cu 200ml lapte dulce, cu un procent ridicat de grăsime. Se păstrează la frigider şi se bea cu înghiţituri mici, pe parcursul întregii zile. Cura durează două săptămâni, cu o pauză de 5 zile, apoi alte două săptămâni de tratament. Se poate repeta din două în două luni.

Vinul de praz scade glicemia

O jumătate de kg de praz proaspăt, la care se adaugă un litru de vin alb, au proprietăţi hipoglicemiante de excepţie. Pentru aceasta se va prepara un vin naturist, pe cât de simplu, pe atât de eficient. Se toacă mărunt porţiunea albă a tulpinei până la vârfurile verzi şi se pune la macerat timp de o săptămână, împreună cu vinul, într-un vas de sticlă închis eremtic. În toată această perioadă, maceratul se agită puternic în fiecare zi, iar după cele 7 zile în care a stat închis ermetic, preparatul se filtrează şi se păstrează în sticle de culoare închisă. Pentru scăderea glicemiei se va lua o lingură cu vin de praz, înaintea meselor de dimineaţă, prânz şi seară, timp de două săptămâni, iar cei care suferă de azotomie (creşterea anormală a cantităţii de uree din sânge), vor face acest tratament pe parcursul a 30 de zile. Pentru obţinerea acestui leac naturist este bine să se folosească vin de ţară, fără metabisulfit sau alte adausuri chimice.

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   ciroza hepatica  -   diabet  -   fitoterapie  -   tratament