Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Răspundem cititorilor: Cura cu fructe coapte sau rase, eficientă în tratamentul ulcerului

Răspundem cititorilor: Cura cu fructe coapte sau rase, eficientă în tratamentul ulcerului

Data: 23 Martie 2011

Ramona D., Braşov: "Ce regim alimentar este indicat pentru bolnavii de ulcer?"

Prof. Constantin Milică
: Se recomandă mese mici, egale cantitativ, repetate de 4-5 ori pe zi, la ore regulate, ultima înainte de ora 20:00.

Dacă ficatul şi vezica biliară funcţionează bine, în primele două zile se consumă frişcă bătută cu mult zahăr, fără a se bea nimic.

În ziua a 3-a se bea ceai de muşeţel, salvie sau frunze de nalbă, iar din ziua a 4-a se mănâncă normal, considerând că ulcerul s-a vindecat.

O atenţie deosebită se acordă curei de dezintoxicare a organismului, folosind un macerat din amestecul, în părţi egale, cu zeamă de lămâie, alcool 40%, miere de salcâm şi ulei de măsline; se păstrează la rece şi se administrează câte 50 ml

de 3 ori pe zi, cu 10-15 minute înainte de mese.

În afara momentelor de criză se recomandă consumul zilnic de albumine, glucide solubile şi amidon, sub formă de piure de cartofi, carne fiartă de pui sau de vită, supe de legume, lapte, iaurt, chefir, brânzeturi proaspete, caş dulce, urdă, ouă moi, sucuri de legume (morcov, ţelină, sfeclă roşie, varză, cartofi cruzi), pâine uscată şi prăjită, paste făinoase bine fierte, orez, grâu germinat, fulgi de ovăz, biscuiţi, mămăligă prăjită, gelatină, sucuri şi compoturi din fructe neacide (mere, pere, gutui, caise, piersice, cireşe, agrişe) puţin îndulcite. Se propune o cură de una-două zile pe săptămână cu fructe coapte sau rase.

Nu aveţi voie să consumaţi alcool, tutun, exces de cafea, condimente excitante, supe concentrate de carne, prăjeli, fripturi la cuptor din carne de porc, vânat, slănină, untură, mezeluri, afumături, conserve, sosuri cu rântaşi, icre, peşte prăjit, omletă, brânzeturi grase, legume bogate în celuloză (ceapă, usturoi, castraveţi, fasole uscată, mazăre) care sunt greu digerabile, acrituri, sare în exces, oţeturi, aluaturi proaspete, pâine neagră proaspătă, dulceţuri, marmelade, îngheţate, condimente în exces, hrean, muştar, piper şi fructe tari (alune, nuci, migdale).