Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Răspundem cititorilor: Cura cu sucuri de legume, indicată în tratamentul hemoroizilor

Răspundem cititorilor: Cura cu sucuri de legume, indicată în tratamentul hemoroizilor

Data: 29 August 2010

Adrian V., Bucureşti: "Ce alimentaţie este indicată în caz de hemoroizi?"

Prof. Constantin Milică: Regimul alimentar recomandă o dietă uşor laxativă, pentru a permite un scaun normal. Se vor consuma cât mai multe crudităţi din legume bogate în celuloză fină, cum ar fi: varză, conopidă, ceapă, usturoi, praz, salată, spanac, mazăre, castraveţi, cartofi fierţi în coajă. Foarte bune rezultate dă o cură cu sucuri din sfeclă roşie, ţelină, gulii, morcov, tomate şi ridichi negre, la care se adaugă suc de praz (câte 2-3 linguri pe zi) pentru reglarea tranzitului intestinal.

Fructele recomandate pentru cure de câteva zile sunt: afine, zmeură, fragi, coacăze negre, cireşe, piersici, caise, mere, pere, prune uscate, gutui, pepeni galbeni, struguri, nuci, alune, castane comestibile, lămâi, portocale, măsline, banane şi smochine.

În perioadele de criză, cu dureri violente, se impune repaus alimentar absolut, folosind numai cantităţile de lichide necesare sub formă de ceaiuri, compoturi, supe şi sucuri de legume şi fructe (morcov, sfeclă roşie, ţelină, urzici, spanac şi mere). În continuare se vor consuma produse bogate în fibre nedigerabile în intestinul subţire, dar care vor curăţi colonul şi vor regla consistenţa scaunului. Este indicată pâinea graham sau intermediară prăjită (bogată în dextrine), fulgi de ovăz, porumb fiert, grâu încolţit, mămăligă, peşte proaspăt, iaurt, brânză proaspătă de vaci, ulei vegetal de floarea soarelui, porumb şi măsline. Bune efecte are grâul fiert în apă până la crăparea boabelor, după care urmează fierberea în lapte câteva minute şi consumul unei căni pe zi, fracţionată în jumătăţi, la prânz şi seara, într-o cură de 6 săptămâni.

Pentru a asigura vindecarea bolii sunt interzise unele alimente ca: grăsimi animale, carne de porc şi de vânat, mezeluri, afumături, conserve, sosuri, prăjeli, rântaşi, ouă, maioneze, brânzeturi grase, excitante, condimente iuţi (piper, muştar, ardei iute), murături, produse de patiserie, zaharicale, paste făinoase, cafea, băuturi alcoolice tari. Pe cât posibil se elimină alimentele preparate la foc, care vor fi înlocuite temporar cu crudităţi.