Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Răspundem cititorilor: Tinctura de urzică vie poate diminua efectele cancerului gastric

Răspundem cititorilor: Tinctura de urzică vie poate diminua efectele cancerului gastric

Data: 08 Octombrie 2010

Paul D., Bucureşti: "Unchiul meu, de 63 de ani, suferă de cancer gastric. Aş dori să ştiu ce tratamente propune prof. Constantin Milică pentru această afecţiune. Vă mulţumesc"

Prof. Constantin Milică :

- infuzie de urzică vie (două linguriţe herba uscată la 250 ml apă clocotită); se beau 2-3 căni pe zi, într-o cură de 2-3 săptămâni;

- infuzie din flori şi frunze de arnică, datorită conţinutului ridicat în principii antitumorale;

- infuzie din amestec de gălbenele (200 g) şi urzică vie (200 g) la doi litri apă clocotită; se bea câte o cană (250 ml) înainte de mesele principale;

- decoct din rădăcini de angelică (250 ml), la care se adaugă 4 g frunze de pelin; se ţine acoperit 10 minute şi se bea fracţionat în cursul zilei, alternativ cu decoct din flori de gălbenele;

- infuzie din amestec cu: gălbenele (40 g), trifoi roşu (40 g), ţintaură (40 g), coada-calului (30 g), troscot (30 g), ciuboţica-cucului (20 g), salvie (20 g), urzică vie (20 g), năpraznic (20 g) şi pelin (10 g); se iau 2 linguriţe din amestec la 250 ml apă clocotită, se infuzează acoperit 2-5 minute, se strecoară, se adaugă o linguriţă bitter suedez şi se beau 2-3 căni pe zi;

- macerat de obligeană cu o linguriţă rădăcini uscate şi măcinate la 250 ml apă rece; se ţine 12 ore la temperatura camerei, se încălzeşte puţin şi se beau 6 linguri pe zi (câte o lingură înainte şi după mesele principale);

- tinctură de urzică vie din 20 g rădăcini uscate şi măcinate care se macerează timp de 10-14 zile în 100 ml alcool 700; se iau câte 20 de picături de 3 ori pe zi;

- tinctură 10% din amestec de flori de arnică şi gălbenele, stigmate de şofran, frunze de busuioc, tuia şi zârnă, herba de coada-şoricelului, saschiu, rostopască, busuioc de câmp şi scoarţa rădăcinilor de dud alb (în părţi egale); se iau câte 5-10 picături, de trei ori pe zi, după mesele principale, în cure de 1-2 luni pe trimestru. Cu 20-30 de minute înainte de mese se iau 20-30 de picături de ulei de mentă sau de busuioc, diluate în apă;

- suc din frunze proaspete de urzică vie sau măcrişul-iepurelui din care se iau câte 1-2 linguriţe, înainte de mese, având efecte diuretice în eliminarea toxinelor din sânge;

- suc din amestec cu flori de coada-şoricelului (100 g), frunze de pătlagină (300 g) şi herba de păpădie (200 g), din care se ia câte o linguriţă înainte de mese;

- pulbere din lichen de piatră, uscat şi măcinat fin, din care se iau 4-6 linguriţe pe zi, pe stomacul gol, având puternice acţiuni antitumorale. Efectele cresc dacă se combină cu pulbere de brusture sau de echinaceea (în proporţii egale).

 

Citeşte mai multe despre:   fitoterapie  -   urzica   -   cancer