Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Regimul vegetarian poate declanşa boli cardiovasculare

Regimul vegetarian poate declanşa boli cardiovasculare

Data: 01 Martie 2011

Într-un studiu realizat recent de cercetători chinezi se arată că regimul vegetarian ar putea creşte riscurile unor boli cardiovasculare, ca şi formarea de cheaguri de sânge, scrie site-ul maxisciences.com. Regimul vegetarian se caracterizează prin refuzul de a consuma carne, peşte şi orice produs de origine animală, cum ar fi laptele, brânza şi ouăle. Printre avantajele acestui tip de alimentaţie se menţionează satisfacţia de a respecta drepturile animalelor, prevenirea obezităţii, a diabetului şi a tulburărilor cardiovasculare. Se pare că acest ultim avantaj nu mai stă în picioare, conform studiului realizat de cercetători chinezi, care arată că, dimpotrivă, regimul vegetarian ar putea creşte riscul de a dezvolta astfel de boli. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că vegetarienii sunt înclinaţi să aibă o cantitate importantă de homocisteină în sânge, un aminoacid implicat adesea în bolile coronariene. În plus, cei care adoptă un astfel de regim au multe carenţe, îndeosebi de vitamina B12, omega-3, fier şi zinc, elemente importante în prevenirea bolilor cardiovasculare.