Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Remedii la îndemână, direct din bucătărie
În tratarea anumitor afecţiuni, puteţi utiliza anumite alimente şi plante pe care le găsiţi direct în bucătăria dumneavoastră. Iată ce recomandări au câteva dintre acestea:
- caisele: sunt bogate în fier, de aceea au indicaţie în tratarea anemiei; - bananele: sunt extrem de folositoare în reglarea tensiunii arteriale; - busuiocul: ne ajută să ne relaxăm şi să scăpăm de migrene (sub formă de ceai); - foi de dafin: combate balonarea apărută în urma unei mese copioase (se mestecă); - varza: bună pentru articulaţiile inflamate cauzate de reumatism; - ţelina: este recomandată pentru reumatism şi gută; - scorţişoara: opreşte dezvoltarea răcelii şi a gripei (adăugată în băuturile fierbinţi); Cuişoarele: eliberează de durerile de dinţi (se presează pe dinte); - usturoiul: funcţionează ca un antibiotic, bun pentru răceli şi alte infecţii, ajută şi la scăderea colesterolului; - ghimbir: reglează circulaţia şi ajută la îndepărtarea greţei (sub formă de ceai); - mierea: bună pentru gâtul sensibil şi pentru alergiile sezoniere; - lămâia: indicată pentru gâtul sensibil; poate fi aplicată pe piele pentru a trata acneea; - rozmarinul: îmbunătăţeşte memoria, este bun pentru depresie (sub formă de ceai), mătreaţă (vă puteţi clăti părul cu ceai); - salvia: indicată pentru gâtul sensibil (gargară cu ceai), simptomele menopauzei şi durerile de cap (sub formă de ceai); - tarhonul: este recomandat pentru agitaţia nervoasă (sub formă de ceai); - cimbrul: bun pentru infecţiile tractului urinar (sub formă de ceai). (sursa: www. topsanatate.ro)