Între cele 11 sisteme de organe care asigură existența și funcționalitatea organismului uman se numără și sistemul imunitar. Acesta este format din structuri, celule și molecule responsabile de apărarea
Remedii la îndemână pentru energizarea organismului
Seminţele încolţite: toate tipurile de seminţe încolţite (seminţe de legume sau cereale care au fost puse la germinat) sunt pline de energie. Acestea ajută la întărirea, revitalizarea şi regenerarea organismului, deoarece conţin concentraţii mari de antioxidanţi şi întreaga paletă de minerale, proteine, enzime şi fibre.
Cereale: eliberează zahărul într-un ritm lent, conferind un nivel constant de energie. În acelaşi timp, reprezintă o sursă bogată de vitamine B, necesare în funcţionarea splinei.
Ovăzul: nu este doar plin de substanţe nutritive, dătătoare de energie, dar în acelaşi timp ajută la menţinerea constantă a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce conduce la o bună concentrare şi atenţie.
Pătrunjelul: este o uzină de substanţe nutritive. Conţine cantităţi mari de vitamina B12, mai multă vitamina C decât citricele şi aproape toate substanţele nutritive pe care le cunoaştem.
Algele marine: reprezintă cea mai importantă sursă digerabilă de minerale, precum şi un rezervor al vitaminelor B şi C.
Legumele proaspete verzi (broccoli, sparanghelul, spanacul): conţin întregul complex de vitamine B, magneziu şi fier.
Piersicile: au un conţinut ridicat de apă şi un efect laxativ. Sunt foarte bune pentru alcalinizarea sângelui şi pot fi folosite pentru a regla funcţionarea intestinelor şi a îmbunătăţi compoziţia sângelui.
Strugurii: au un conţinut ridicat de magneziu, element necesar în primul stadiu al procesului de transformare a energiei din glucoză.
Dovleceii: au un conţinut ridicat de minerale şi vitamina C. Au un efect detoxifiant, de echilibrare a nivelului hormonilor şi al zahărului din organism, asigurând o rezervă constantă de energie.
Pirul: este un aliment bogat în substanţe nutritive şi conţine una dintre cele mai prolifice combinaţii de vitamine, minerale principale şi secundare.