Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Remedii la îndemână pentru energizarea organismului

Remedii la îndemână pentru energizarea organismului

Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 28 Iulie 2013

Seminţele încolţite: toate tipurile de seminţe încolţite (seminţe de legume sau cereale care au fost puse la germinat) sunt pline de energie. Acestea ajută la întă­ri­rea, revitaliza­rea şi regenerarea organismului, deoarece conţin concentraţii mari de antioxidanţi şi întrea­ga paletă de mi­nerale, proteine, en­zime şi fibre.

Cereale: eliberează zahărul într-un ritm lent, conferind un ni­vel constant de energie. În ace­laşi timp, reprezintă o sursă bo­ga­tă de vitamine B, necesare în funcţionarea splinei.

Ovăzul: nu este doar plin de sub­stan­ţe nutritive, dătătoare de ener­gie, dar în acelaşi timp ajută la menţine­rea constantă a nivelu­lui de glucoză din sânge, ceea ce con­du­ce la o bună con­cen­trare şi atenţie.

Pă­trunjelul: este o uzi­nă de substanţe nutritive. Conţine can­tităţi mari de vita­mina B12, mai multă vita­mina C decât citricele şi aproape toate substanţele nutritive pe care le cunoaştem.

Algele marine: reprezintă cea mai importantă sur­să digerabilă de mi­ne­ra­le, precum şi un re­zer­vo­r al vitaminelor B şi C.

Legumele proaspete verzi (bro­ccoli, sparan­ghelul, spanacul): conţin întregul complex de vita­mine B, mag­ne­ziu şi fier.

Piersicile: au un conţinut ridicat de apă şi un efect laxativ. Sunt foarte bune pentru alcalinizarea sângelui şi pot fi folosite pentru a regla funcţionarea intestinelor şi a îmbunătăţi compoziţia sângelui.

Strugurii: au un conţi­nut ridicat de magne­ziu, element necesar în primul stadiu al proce­sului de trans­formare a energiei din glu­co­ză.

Dovleceii: au un conţinut ridicat de minerale şi vitamina C. Au un efect detoxifiant, de echilibrare a nivelului hormonilor şi al za­hă­ru­lui din organism, asigurând o rezervă constantă de energie.

Pirul: este un aliment bogat în substanţe nutritive şi conţine una dintre cele mai prolifice combinaţii de vitamine, minerale principale şi secundare.