Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Remedii naturiste în tratamentul prostatei
Ciprian Moisescu: "Aş dori să-mi spuneţi, dacă se poate, ce plantă medicinală sau ce fructe sunt cele mai eficiente în toate afecţiunile prostatei. Vă mulţumesc."
Prof. Constantin Milică: Tratamentele naturiste implică un arsenal de metodici medicale, asociate cu reţete de plante medicinale care prezintă acţiuni diuretice, antiseptice, antispastice, anticongestive, antiinflamatoare şi antitumorale. În tratamentul intern sunt recomandate: - decoct din ghimpe (holeră), preparat dintr-o linguriţă herba uscată şi mărunţită la 250 ml apă; se fierbe 10 minute la foc domol, se lasă să infuzeze 15 minute în vas acoperit, se strecoară şi se beau două ceaiuri calde pe zi (dimineaţa şi seara pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de mese). Tratamentul durează 6 luni şi se continuă încă 12 luni, luând numai o cană pe zi (dimineaţa), în funcţie de stadiul bolii şi de reacţia organismului. Efectele tratamentului sunt decongestive, diuretice, dezinfectante şi cicatrizante şi se resimt după 3-4 săptămâni, cu reducerea micţiunilor nocturne, dispariţia usturimilor şi a durerilor pe uretră, în zona vezicii urinare sau a şezutului. Treptat, prostata se descongestionează şi îşi reia elasticitatea şi volumul normal, evitând astfel intervenţiile chirurgicale; - infuzie din pufuliţă cu flori mici preparată dintr-o lingură herba uscată şi măcinată la 250 ml apă clocotită; se beau zilnic 3-4 ceaiuri calde, înainte de mese, având efecte în normalizarea urinării şi evitarea usturimilor sau durerilor pe uretră, datorită proprietăţilor diuretice, depurative, antiinflamatoare şi dezinfectante; - infuzie din flori de urzică moartă albă, preparată dintr-o linguriţă flori la 250 ml apă; se beau două ceaiuri îndulcite pe zi, fracţionate în mai multe reprize, într-un tratament de lungă durată, cu efecte diuretice; - infuzie din muguri de pin (20-30 g la un litru apă), din care se beau 3 căni pe zi timp de două săptămâni, cu efect de reducere a inflamaţiei glandei prostatice.