Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţeta de post: Borş de peşte

Reţeta de post: Borş de peşte

Un articol de: Corneliu Ciocan - 09 Decembrie 2011

Ingrediente:

- un crap de peste un kilogram, ori un somotei, sau un şalău, ori un kilogram de biban sau plătică, un kilogram de peşte mic (obleţi, ghiborţi, roşioară), două cepe;

- un păstârnac;

- două rădăcini de pătrunjel,

- o ţelină;

- doi cartofi;

- o legătură de leuştean,

- una de pătrunjel;

- piper;

- sare;

- 3-4 linguri de hrean ras;

- un litru de borş sau 4 linguri de oţet.

Peştele se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi potrivite. Se fierbe întâi peştele mic cu sare şi piper. Când este bine fiert se trece prin sită şi se pune pasta obţinută deoparte. În zeama rămasă se fierb rădăcinile de pătrunjel, păstârnacul, ceapa, ţelina şi cartofii. După ce au fiert se strecoară şi se pasează. În restul de zeamă se fierbe peştele mare. Când este gata se adaugă pasta de peşte şi legumele pasate. Borşul se fierbe separat, după care se toarnă în oală şi se mai lasă 10 minute să fiarbă împreună. Dacă se acreşte cu oţet, acesta se adaugă aproape de final. Înainte de a opri focul se adaugă pătrunjel şi leuştean verde tocat. Se poate drege cu o linguriţă de hrean ras direct în farfurie.

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post