Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţeta de post: Iahnie de fasole

Reţeta de post: Iahnie de fasole

Un articol de: Corneliu Ciocan - 21 Decembrie 2011

Ingrediente:

 

- o jumătate de kilogram de fasole boabe,

 

 

- două cepe potrivite,

 

 

- două roşii,

 

 

- o legătură de pătrunjel,

 

 

- foi de dafin,

 

 

- piper boabe,

 

 

- cimbru,

 

 

- un căţel de usturoi,

 

 

- sare,

 

 

- piper măcinat.

 

 

Fasolea se pune la muiat în apă rece vreo 12 ore, schimbându-se măcar o dată apa. Apoi se pune la fiert într-o oală. Se schimbă apa o dată, apoi se adaugă cimbru, piper boabe şi aproape de sfârşit sare. Ceapa se toacă şi se înăbuşă cu apă. Roşiile se cojesc, li se scot seminţele, apoi se taie cubuleţe şi se adaugă peste ceapă. Este recomandat ca înainte de a se pune roşiile peste ceapă acestea să se prăjească puţin pe un grătar, după care se scot pieliţele şi se pasează prin sită peste ceapă. Când fasolea a fiert bine, se scurge de zeamă, se pune într-un vas de Jena, împreună cu ceapa şi roşiile la care se adaugă foi de dafin, sare şi piper măcinat. Se mai toarnă puţină zeamă dacă mai este nevoie şi se dă vasul la cuptor pentru 25 de minute. La sfârşit se adaugă pătrunjel sau leuştean verde tocat. Se poate servi cu mămăliguţă caldă şi cu murături.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post