Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţeta de post: Tocană grădinărească

Reţeta de post: Tocană grădinărească

Un articol de: Corneliu Ciocan - 20 Noiembrie 2011

Roadele toamnei se pot aduna într-o mâncare foarte gustoasă ale cărei secrete sunt dezvăluite de doamna Simona Lazăr, una dintre cele mai apreciate specialiste ale gastronomiei tradiţionale româneşti.

Aveţi nevoie de:

- 3-4 ardei kapia,

- 2 ardei graşi,

- un ardei iute,

- o vânătă,

- 4 cepe,

- 4 roşii,

- 4 cartofi,

- 5-6 căţei de usturoi,

- o lingură de zahăr,

- sare,

- piper,

- o legătură de pătrunjel verde,

- un pahar cu vin.

Se coc ardeii graşi, kapia şi cel iute pe tablă, alături de vânătă. Se curăţă de coajă. Vânăta se curăţă şi ea, se pune pe un tocător de lemn la scurs pentru ca să-şi lase amăreala. Căţeii de usturoi se călesc cu tot cu coajă în puţin ulei, până când prind o culoare brună. Se scot, iar în tigaie se sotează uşor roşiile care au fost curăţate de pieliţă şi seminţe şi tăiate mărunt. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, se toarnă peste ei ceapa tocată, ardeii graşi şi kapia, rupţi în fâşii, ardeiul iute tăiat mărunt, sare, piper, zahărul, un pahar de vin şi apă fiartă (nu prea multă, dar suficientă cât să fiarbă laolaltă toate legumele). Se pune cratiţa la cuptor la foc potrivit şi se lasă 30-40 de minute. Se potriveşte iarăşi de sare şi piper şi se poate servi caldă sau rece presărată cu pătrunjel verde tocat.

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post