Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţete naturiste recomandate în pancreatită

Reţete naturiste recomandate în pancreatită

Data: 07 Octombrie 2012

 

Nalba de grădină:

MACERAT: dintr-o lingură de rădăcini uscate şi măcinate la 250 ml de apă clocotită; se mai fierbe încă două minute, se lasă să macereze 4 ore, se strecoară şi se bea câte o cană pe zi, fracţionată în mai multe reprize.

 

Lichenul de piatră:

INFUZIE: dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită peste care se toarnă 250 ml de apă clocotită; se fierbe încă 5 minute şi se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Se strecoară şi se beau 3 ceaiuri reci pe zi pentru stimularea secreţiilor pancreatice.

 

Anason:

INFUZIE: dintr-o linguriţă de fructe pisate peste care se toarnă 300 ml de apă clocotită; se lasă să infuzeze 20 de minute, se strecoară şi se bea întreaga cantitate în trei reprize, înainte de mesele principale, având rol stimulator al funcţiilor pancreatice.

 

Coada-racului:

INFUZIE: dintr-o lingură de pulbere din plantă uscată peste care se toarnă 250 ml de apă clocotită; se mai fierbe două minute, se lasă vasul acoperit timp de 15 minute, se strecoară şi se beau două ceaiuri pe zi, după mesele principale.

Amestec de plante:

- rădăcini de arnică (20 g);

- flori de muşeţel (20 g);

- frunze de mentă (20 g);

- rădăcini de păpădie (20 g);

- rădăcini de valeriană (20 g).

DECOCT: dintr-o lingură de amestec, uscat şi mărunţit, la 250 ml de apă rece; se fierbe două minute, se lasă să infuzeze, acoperit, 10 minute, se strecoară şi se beau două ceaiuri pe zi.

Amestec de plante:

- herba de pelin alb (20 g);

- fructe de chimion (20 g);

- frunze de mentă (60 g);

- rădcini de revent (20 g);

- rădăcini de valeriană (40 g).

DECOCT: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat, la 250 ml de apă rece; se fierbe două minute, se lasă să infuzeze 10 minute, se strecoară şi se beau două ceaiuri pe zi.

Amestec de plante:

- herba de traista-ciobanului (20 g);

- rădăcini de cicoare (20 g);

- rădăcini de ghinţură (20 g).

DECOCT: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat, la 250 ml de apă rece; se fierbe

5 minute, se lasă să infuzeze, acoperit, 10 minute, se strecoară şi se beau două ceaiuri pe zi.