Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Riscul de cancer este ereditar
Cercetătorii de la Şcoala de igienă şi medicină tropicală din Londra arată că un rol-cheie între factorii de risc ai cancerului îl are viaţa femeii înainte de a aduce pe lume copii: fumat, abuz de alcool, alimentaţie greşită, obezitate. Până nu demult, medicii asociau riscul de cancer cu genele potenţialei victime şi modului de viaţă al unui om la maturitate. Oamenii de ştiinţă recomandă viitorilor părinţi să încerce să reducă riscul îmbolnăvirii de cancer în cazul copiilor pe care îi vor concepe. Pentru aceasta, viitoarele mame şi viitorii taţi trebuie să se alimenteze cât mai natural posibil, consumând mai puţină hrană conservată şi procesată, să încerce să evite expunerea la substanţe chimice cancerigene. Femeile ar trebui să renunţe la fumat înainte de conceperea unui copil, deoarece fumul de tutun creşte probabilitatea aducerii pe lume a unui bebeluş cu greutate mică la naştere, iar aceştia, potrivit medicilor, recuperează rapid în primii ani de viaţă, sporind astfel riscul apariţiei unei boli oncologice mai târziu. Femeile însărcinate ar trebui să evite şi consumul de alcool, dar să nu uite să ia doza zilnică de minimum 400 mg de acid folic, precum şi suplimente alimentare cu fier. În plus, în timpul sarcinii, femeile nu ar trebui să consume decât 150 de calorii, zilnic, în plus. Un efect benefic împotriva cancerului îl are alăptatul la sân. Mamele care îşi hrănesc copiii până la şase luni cu lapte matern le diminuează considerabil riscul îmbolnăvirii de cancer, mai târziu.