Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Riscul de cancer, mult mai redus la vegetarieni

Riscul de cancer, mult mai redus la vegetarieni

Data: 18 Martie 2009

Potrivit unui studiu recent publicat în „American Journal of Clinical Nutrition“, o dietă vegetariană ar putea ajuta organismul uman să se protejeze împotriva mai multor tipuri de cancer. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 52.700 de persoane şi a relevat faptul că voluntarii vegetarieni au dezvoltat, per total, un număr semnificativ mai mic de forme de cancer, comparativ cu voluntarii care consumau carne. În mod surprinzător, cercetătorii au descoperit, însă, în rândul vegetarienilor, o rată destul de ridicată a cancerului colorectal, maladie asociată cu consumul de carne. Deşi medicii recomandă tuturor pacienţilor să consume cinci fructe sau legume pe zi, pentru a reduce riscul de apariţie a cancerului şi a altor maladii, în prezent există foarte puţine dovezi care să demonstreze legătura directă dintre sănătate şi dieta vegetariană. Pe perioada studiului, o scădere semnificativă a tuturor tipurilor de cancer a fost înregistrată în grupul „consumatorilor de peşte“ şi „al vegetarienilor“, comparativ cu grupul „consumatorilor de carne“. Specialiştii susţin că acest studiu întăreşte şi mai mult convingerea oamenilor de ştiinţă care consideră că maladiile canceroase sunt foarte complexe şi că factorii care ţin de stilul de viaţă sunt foarte importanţi în determinarea riscului unei persoane de a se îmbolnăvi de cancer.