Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate România, într-un program european privind alimentația corectă

România, într-un program european privind alimentația corectă

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Cristina Zamfirescu - 08 Iunie 2023

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a lansat cea de-a treia ediţie a campaniei #EUChooseSafeFood, care își propune să îi ajute pe cetăţenii europeni să ia decizii pe baze științifice privind alimentele. În 2023, campania „Alegeţi alimente sigure” se va desfășura în 16 state (15 ţări UE şi Macedonia de Nord). România este pentru prima dată cooptată în proiect.

Campania #EUChooseSafeFood oferă consumatorilor informaţii practice, de la ajutor pentru citirea etichetelor produselor alimentare şi înţelegerea aditivilor, până la sfaturi privind prepararea şi depozitarea alimentelor, iar în acest an se va axa în mod special pe recomandări pentru o bună igienă alimentară acasă, pe reducerea risipei alimentare şi pe combaterea toxiinfecţiilor alimentare.

În primii doi ani ai campaniei, #EUChooseSafeFood a avut un impact pozitiv asupra conştientizării şi înţelegerii de către consumatori a siguranţei alimentare. Ponderea celor expuşi la mesajele campaniei, care şi-au amintit de baza ştiinţifică a deciziilor legate de alimentele sigure, s-a dublat de la 20% (2021) la 40% (2022). În acelaşi timp, a crescut nivelul de încredere în sistemul de siguranţă alimentară al UE, de la 60% (2021) la 70% (2022).

Cele 16 ţări participante la ediţia din 2023 a inițiativei sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia şi Macedonia de Nord.