Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
România va marca pe 21 martie Ziua Internaţională a sindromului Down
Ziua Internaţională a sindromului Down, recunoscută oficial de Naţiunile Unite în 2011, va fi marcată pentru prima dată şi în România, pe 21 martie, printr-o serie de evenimente organizate de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD).
Pe 21 martie, CEDCD va organiza o masă rotundă pe tema drepturilor copiilor cu dizabilităţi intelectuale, manifestare care se va desfăşura în parteneriat cu Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, iar pe 22 martie, un concert extraordinar în beneficiul copiilor cu sindrom Down din România. "Prin aceste evenimente ne dorim să arătăm publicului larg cât de departe pot ajunge copiii cu sindrom Down dacă au parte de servicii de asistenţă şi protecţie şi să marcăm începutul unei campanii de conştientizare a acestei problematici în România. Publicului larg îi transmitem mesajul că sindromul Down nu se ia, iar prejudecăţile pot fi depăşite. Factorilor de decizie le semnalăm potenţialul acestor copii, potenţial care se poate manifesta dacă beneficiază de o educaţie şi intervenţie bazate pe standarde individuale, evitând transformarea lor în asistaţi sociali", a declarat preşedintele CEDCD, Mădălina Turza.