Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Roşie cu proprietăţi de prevenire a cancerului de prostată

Roşie cu proprietăţi de prevenire a cancerului de prostată

Data: 11 Martie 2010

Cercetătorii italieni de la Institutul Biomolecular din cadrul Centrului Naţional de Cercetare din Napoli au creat o roşie cu caracteristici nutriţionale care ajută la prevenirea declanşării cancerului la prostată. „Această roşie are caracteristici nutriţionale care sunt ideale pentru prevenirea acestei boli, având o activitate antioxidantă superioară tuturor hibrizilor de tomate de pe piaţă, atât în stare proaspătă, cât şi congelată. Are şi un conţinut mai mare de caroten, licopen şi vitamina C, cu proprietăţi anticancer, decât cel din tomatele portocalii, şi aceleaşi proprietăţi antiinflamatorii ca ale tomatei San Marzano“, a declarat Mauro Dimitri, directorul World Foundation of Urology (WFU). Datorită acestor proprietăţi, „super-roşia“ italiană reprezintă nu doar un aliment ideal pentru prevenirea cancerului de prostată, ci şi pentru reducerea riscului de declanşare a mai multor tipuri de maladii, în care stresul oxidativ şi radicalii liberi joacă un rol important. Printre aceste boli se numără maladiile vasculare, artrita, maladia Parkinson, osteoporoza, dar şi cancerul pulmonar şi cancerul stomacal. Super-roşia italiană nu a necesitat manipulări genetice, ci o încrucişare simplă între două soiuri deja existente: San Marzano, renumită pentru gustul dulce şi proprietăţile ei inflamatorii, şi Black Tomato, ale cărei fructe au o nuanţă închisă de mov şi sunt bogate în antioxidanţi. Numele super-roşiei italiene este Maxantia şi, deşi se aşteaptă obţinerea certificatului de înregistrare, cercetătorii italieni au început deja să o cultive în regiunea Campania.