Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Sfatul zilei: Măşti pentru refacerea părului ars de soare
Mierea şi bananele sunt două ingrediente utilizate încă din Antichitate în măştile pentru hidratarea feţei şi a părului. Dacă părul vă este afectat de soare şi nu mai are supleţe şi strălucire, răsfăţaţi-l cu una dintre aceste măşti hidratante.
Iată câteva motive pentru a folosi bananele în măştile de păr: - conţin triptofan, un aminoacid extrem de benefic pentru sănătatea pielii şi a păului; - conţin potasiu, care are proprietatea de a-l face moale şi catifelat; - conţin vitamina A, B, C şi E care-l hidratează; - conţin uleiuri naturale şi carbohidraţi care redau elasticitatea şi previn despicarea vârfurilor. Masca cu banane şi miere Ingrediente - o banană coaptă bine; - două linguri de iaurt; - două linguriţe ulei din germeni de grâu; - 1/4 linguriţă de lecitină; - 1/8 linguriţă de miere de albine; - două linguriţe de lapte condensat; - 2-4 picăuri ulei esenţal de ylang ylang. Se amestecă ingredientele cu mixerul şi se aplică pe părul spălat şi şters în prealabil. Se lasă să acţioneze timp de o oră, după care se clăteşte cu apă din abundenţă. Această mască se aplică o dată pe săptămână. Cocktail de fructe pentru păr Ingrediente - 1/2 banană; - 1/4 avocado; - 1/4 cantalup (varietate de pepene galben); - o lingură ulei din germeni de grâu; - o lingură de iaurt; - o capsulă de vitamina E. Se amestecă toate ingredientele cu mixerul şi se aplică pe păr. După ce o lăsaţi să acţioneze 15 minute, clătiţi cu apă din abundenţă. Masca cu banane şi ulei de măsline Ingrediente - o banană; - 3 linguri maioneză; - o lingură şi jumătate de ulei de măsline. Se amestecă ingredientele, se masează părul şi se lasă să acţioneze 15-30 minute. Clătiţi cu multă apă şi apoi şamponaţi părul. (sursa: www.topsanatate.ro)