Persoanele care petrec în timpul zilei mai mult de zece ore și jumătate stând pe scaun sau întinse pe canapea au un risc crescut de insuficiență cardiacă, infarct sau accident vascular cerebral chiar dacă în re
Sfatul zilei: Remedii naturiste împotriva migrenelor
Majoritatea migrenelor sunt trecătoare şi sunt cauzate de supărări şi nu au legătură cu schimbările organice care au loc în creier. De obicei, acestea ne avertizează că ceva este în neregulă cu corpul nostru.
Cele mai frecvent întâlnite cauze ale durerilor de cap sunt: stresul emoţional, ochii obosiţi, tensiunea, mahmureala, alergiile, nivelul scăzut de zahăr din sânge, infecţiile, lipsa nutriţiei şi prezenţa de otrăvuri sau toxine în corp. Alergiile reprezintă, deseori, cauzele nesuspectate ale migrenelor. Dintre alimentele la care unele persoane sunt alergice şi care pot declanşa durerile de cap fac parte şi laptele sau produsele lactate, ciocolata, carnea de pui, ficatul şi alcoolul. Strănutul şi diareea ne indică existenţa unei alergii. Remedii naturiste: - se stoarce sucul din 3-4 felii de lămâie într-o cană de ceai şi apoi se bea, eliberând imediat durerea. Coaja de lămâie, care este de obicei aruncată, este folositoare pentru durerile de cap cauzate de soare. Puteţi forma o pastă din această coajă, pe care să o aplicaţi pe frunte; - merele ajută la alungarea migrenelor de orice fel. După curăţarea de coajă şi de miezul tare ce conţine sâmburii, este recomandat să se consume în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cu puţină sare. Acest tratament trebuie să dureze o săptămână; - s-a descoperit că florile de henna sunt eficiente în tratarea durerilor de cap provocate de soarele puternic. Florile amestecate cu oţet se aplică pe frunte; - scorţişoara ajută la tratarea migrenelor provocate de expunerea la aer rece. O pastă formată din scorţişoară şi apă se aplică pe tâmple şi frunte; - sovârvul este benefic în tratamentul migrenelor de natură nervoasă. O infuzie cu frunze de sovârv poate fi consumată pentru alungarea durerilor de cap; - rozmarinul alină durerile de cap provocate de răceală. O mână din această plantă trebuie fiartă într-un litru de apă, iar apoi se pune această fiertură într-un vas. Aplecaţi capul asupra vasului şi acoperiţi-l cu un prosop. Inhalaţi aburul atât cât puteţi rezista. Procesul se repetă până când durerile dispar. (sursa: www.topsanatate.com)