Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Sfaturi pentru tratamentul hemoroizilor
Hemoroizii sunt porţiuni ale canalului anal, unde ţesutul, care conţine multe vase de sânge, s-a inflamat. Aceştia pot apărea atât la femei, cât şi la bărbaţi, la orice vârstă, dar sunt mai des întâlniţi la bătrâni. Majoritatea oamenilor suferă de hemoroizi la un moment dat şi, de obicei, aceasta este doar o problemă temporară. Mulţi experţi consideră că aceştia sunt cauzaţi de presiunea sanguină continuă din vene, care are loc atunci când oamenii stau în picioare. Sunt mai des întâlniţi la gravide, din cauza presiunii exercitate de copil şi a schimbărilor hormonale.
Cauzele apariţiei hemoroizilor: - constipaţia cronică; - diareea cronică; - sarcina; - alimentaţia: condimente şi alcool; - cazuri asemănătoare în familie; - viaţa sedentară sau anumite sporturi, precum ciclismul. Simptomele hemoroizilor pot fi trecătoare: mâncărimi şi iritaţii; dureri şi disconfort; sângerări; umflături, care pot fi sensibile. Majoritatea hemoroizilor se vindecă în câteva zile fără tratament, dar există mai multe căi de a înlătura disconfortul: - spălaţi zona cu apă călduţă şi sărată pentru a scăpa de mucusul iritant care s-a scurs. Ştergeţi uşor şi aplicaţi puţină vaselina (o puteţi găsi în farmacii); - folosiţi hârtie de toaletă fină şi este mai indicată tamponarea decât ştergerea; - purtaţi lenjerie intimă din bumbac şi haine comode; - nu vă scărpinaţi; - evitaţi constipaţia, consumând multe fructe proaspete, legume şi cereale; - consumaţi cât mai multe lichide; - dacă simţiţi o umflătură, încercaţi să o împingeţi uşor, în timp ce anusul este relaxat; - dacă simţiţi un mare disconfort, cumpăraţi o cremă sau un gel hemoroidal. Farmacistul vă poate ajuta să alegeţi una potrivită. Crema sau gelul nu vindecă hemoroizii, dar vor alunga disconfortul creat de aceştia. Nu este indicată folosirea acestora mai mult de o săptămână sau două. Pentru a preveni reapariţia hemoroizilor, continuaţi să aveţi o dietă bogată în fibre pentru un scaun moale şi evitaţi forţările în timpul acestora. Aveţi nevoie de un consult profesionist dacă simptomele durează mai mult de o săptămână. De asemenea, este recomandat să consultaţi un doctor dacă aveţi sângerări, pentru a vă asigura de cauzele acestora. Medicul va examina anusul cu ajutorul unui proctoscop. (sursa: www.topsanatate.ro)