Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Soia reduce riscul apariţiei osteoporozei

Soia reduce riscul apariţiei osteoporozei

Data: 30 August 2007

Cele mai multe produse din soia conţin calciu şi izoflavone, care au proprietatea de a reduce riscul de osteoporoză. Nu toate aceste produse din soia pot fi considerate surse importante de calciu, dacă efectuăm o comparaţie cu alte alimente bogate în calciu şi cu care le putem înlocui pe primele. De exemplu, o ceaşcă cu lapte din soia, fără un adaos de calciu conţine o cantitate neglijabilă din acest mineral (numai 9,8 mg pe ceaşcă). Ca să puteţi face o comparaţie, trebuie să ştiţi că laptele de vacă conţine 302 mg de calciu per ceaşcă.

Pentru a preveni osteoporoza, trebuie sa aveţi un aport însemnat de calciu şi vitamina D, pe lângă un regulat exerciţiu fizic. Institutul de Medicină a stabilit în 1997 ca atât bărbaţii, cât şi femeile cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani , să consume zilnic 1.000 mg de calciu, iar persoanele peste 50 de ani să mărească doza la 1.200 mg/zi.

Cu toate că soia conţine substanţe precum fitaţi şi oxalaţi, care ajută la reţinerea calciului în organism, cercetările în domeniu arată că absorbţia calciului din soia este identică cu cea din lapte. Singurul avantaj al laptelui din soia faţă de cel natural, îl reprezintă faptul că organismul reţine o cantitate mai mare din calciul absorbit. (sursa: www.topsanatate.ro)