Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Sucul de sfeclă scade hipertensiunea

Sucul de sfeclă scade hipertensiunea

Data: 13 Iulie 2010

Un grup de cercetători de la Institutul William Harvey din Londra şi de la Universitatea din Exeter au pus în evidenţă proprietăţile medicinale ale sucului de sfeclă. Astfel, s-a constatat că un sfert de litru de suc de sfeclă pe zi permite dilatarea arterelor şi scăderea presiunii sanguine. Prin urmare, efectele unui astfel de suc asupra bolilor de inimă în care este implicată hipertensiunea ar fi considerabile, egale cu cele constatate la pacienţii care urmează tratamente mai convenţionale (pastile pe bază de nitraţi sau un regim alimentar strict). Sucul de sfeclă ar putea fi considerat şi el un veritabil tratament. În plus, faptul că este natural îi va mulţumi pe cei care evită medicamentele clasice.