Persoanele care petrec în timpul zilei mai mult de zece ore și jumătate stând pe scaun sau întinse pe canapea au un risc crescut de insuficiență cardiacă, infarct sau accident vascular cerebral chiar dacă în re
Tratamente naturiste în cancerul pulmonar
Cu trecerea anilor, se semnalează tot mai frecvente cazuri de îmbolnăviri de cancer pulmonar, afectând persoane de toate vârstele. Cancerul pulmonar constă din localizarea unor tumori maligne la nivelul plămânilor, cu punct de plecare din bronhii şi extindere spre parenchimul pulmonar.
În terapia naturistă, fitoterapeuţii recomandă atât preparate separate, cu o singură plantă, cât şi preparate complexe, cu amestecuri de plante. Preparate separate: - infuzie de coada-şoricelului preparată dintr-o linguriţă flori la 250 ml apă clocotită, se infuzează acoperit 10 minute şi se beau 3-4 căni pe zi, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de mese; - infuzie de coada-calului, preparată ca şi infuzia de coada-şoricelului, din care se bea dimineaţa şi seara cu 30 minute înainte de mese; - infuzie de lemn dulce preparată din 9 g rădăcini uscate în 200 ml apă clocotită şi se beau trei căni pe zi; - macerat din rădăcini de obligeană, din care se iau 6 linguri pe zi. - macerat din vâsc de pin; se bea o cană pe zi, fracţionată în 3-4 reprize; - macerat timp de 8 zile cu 50 g flori de arnică în ulei de măsline; se ia câte o linguriţă de 3 ori pe zi; - macerat dintr-un kg rădăcini hrean ras într-un kg miere de albine, timp de 8 zile şi se ia în fiecare dimineaţă, pe nemâncate, câte o linguriţă care se bea cu o ceaşcă de ceai de sunătoare. După o oră se poate lua micul dejun; - ulei de pin sau de cimbrişor, din care se iau câte 5-10 picături pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale; - ulei de soia, din care se iau dimineaţa câte două linguri, cu puţin suc de lămâie. Preparate complexe În literatura de specialitate se găsesc numeroase reţete cu amestecuri, în diverse proporţii. Reţeta autorului: coada-şoricelului (50 g), rostopască (50 g), podbal (40 g), pătlagină (40 g), muguri de plop (40 g), lumânărică (40 g), obligeană (40 g), năpraznic (30 g), muşchi de piatră (30 g), plămânărică (30 g). Se prepară o infuzie din 2 linguriţe amestec la 250 ml apă clocotită; se infuzează acoperit 10 minute, se strecoară, se îndulceşte (după caz) şi se beau trei căni pe zi, prin înghiţituri rare, adăugând câte o linguriţă Bitter suedez. Alte preparate naturiste indicate pentru cancerul pulmonar sunt: - decoct din 125 frunze de pătlagină, un kg morcov ras, un kg miere de albine în 3 litri apă; se fierb morcovii şi pătlagina în apă până rămâne un litru de lichid şi apoi se adaugă mierea. Se fierbe din nou până scade la 500 ml şi se consumă câte o linguriţă pe stomacul gol, de două-trei ori pe zi, într-o cură de două luni, cu pauză de o lună; - tinctură din amestec de coada-calului (herba), rostopască (herba), podbal (frunze), tuia (frunze) şi obligeană (rizom), toate în părţi egale. Din acest amestec se iau 20 g la 200 ml alcool 400, se macerează 3 zile, se strecoară şi se iau câte 20 ml picături de 3 ori pe zi, între mese, în cure de două luni pe trimestru; - siropuri naturale de cătină, rozmarin, isop, patlagină, silnic, hrean, păpădie şi urzică; - suc de usturoi, din care se iau câte 10-30 ml de două ori pe zi. - pulbere din rădăcini uscate de obligeană, luată cu infuzie de coada-şoricelului. În timpul zilei se mestecă rădăcină de obligeană, iar restul se elimină. Regimul alimentar Sunt recomandate cure cu crudităţi, fructe proaspete şi sucuri naturale de legume şi fructe. Zilnic se consumă câte un l suc de sfeclă roşie, cu adaos de miere de albine. De asemenea, este indicat a se lua câte o linguriţă de drojdie uscată, după fiecare masă, ştiind că drojdia are 17 tipuri de vitamine naturale. O reţetă specială pentru combaterea tuturor formelor de cancer propune un amestec alcătuit din 100 g mălai (sau făină integrală de grâu), 250 g lapte crud nefiert, 250 g morcovi raşi, 200 g mere rase, 100 g mieji de nucă macinaţi, 100 g miere de albine polifloră şi zeama de la ˝ lămâie. Se amestecă bine şi se mănâncă pe parcursul unei zile. Din alimentaţia bolnavilor se exclud carnea roşie (de porc şi vită), grăsimile animale, slănina, untura, mezelurile, afumăturile, zahărul alb, oţetul şi pâinea albă.