Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Un nou volum de fitoterapie dedicat bolilor inimii, semnat de Constantin Milică
La începutul acestei luni, la Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a apărut un nou volum din seria lucrărilor de medicină naturistă semnate, în decursul anilor, de profesorul universitar ieșean Constantin Milică, cunoscut specialist în fitoterapie.
Lucrarea, intitulată „Prevenirea bolilor cardiovasculare și stiluri de viață sănătoasă”, aduce în atenția cititorilor nu doar tratamentele naturiste recomandate în afecțiunile cardiovasculare, ci și întreg mecanismul anatomic de declanșare a acestor boli, cauzele care conduc către patologia cardiovasculară și simptomele care anunță instalarea unei astfel de boli. De asemenea, cu rigoarea cu care ne-a obișnuit, profesorul Milică face prețioase recomandări legate de alimentația indicată bolnavilor diagnosticați cu afecțiuni ale inimii, precum și de stilul de viață pe care trebuie să-l adopte pentru a ține sub control suferința. „Scopul elaborării acestei lucrări este de a detalia procesele funcționale și fiziopatologice ale aparatului cardiovascular care au loc într-un organism sănătos și, cu precădere, în cazul unor suferințe. Pentru fiecare suferință, informațiile vor detalia cauzele declanșării bolii, simptomele caracteristice cu evoluții posibile, tratamentele alopate și naturiste, regimul alimentar adecvat și regimul optim de viață, inclusiv tratamentele balneoclimaterice”, explică, în prefața cărții, autorul.
Volumul este structurat pe șase capitole, urmărind prezentarea anatomiei și fiziologiei aparatului cardiovascular, componentele și bolile sângelui, bolile inimii, tulburările de ritm cardiac, bolile vaselor periferice și măsurile profilactice și curative pentru bolnavii cardiaci.