Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Unghiile indică deficitul de vitamine din corp
Chiar dacă pare ciudat, unghiile pot indica cu mare precizie deficitul de vitamine şi minerale cu care se confruntă organismul dumneavoastră. Spre exemplu, unghiile subţiri şi cu pete albe indică faptul că organismul are nevoie de zinc. De aceea, trebuie să consumaţi: legume, fasole boabe, ciuperci, cereale integrale, drojdie de bere.
În cazul unghiilor deformate şi zimţate, deficitul este de fier şi vitamina A. Trebuie să consumaţi: legume verzi, morcovi, pepene, dovleac, carne roşie. Dacă unghiile sunt fragile, înseamnă că organismul dumneavoastră duce lipsă de biotină. Acesta se găseşte în ciuperci, grepfrut, pepene roşu, banane, căpşuni. De asemenea, se prea poate să aveţi nevoie şi de fier, pe care-l puteţi obţine consumând carne roşie, legume verzi şi morcovi. Unghiile cu striaţii verticale sau orizontale arată nevoia de vitamina B în organism. Trebuie să consumaţi: morcovi, spanac, orez brun, pepene şi nuci. Dacă unghiile cresc foarte greu, e semn că aveţi nevoie de un surplus de zinc. În cazul în care pieliţele se descuamează, corpul dumneavoastră are nevoie de alimente bogate în acid folic. Trebuie să consumaţi, aşadar, orz, tărâţe, legume, linte, ciuperci, portocale, guava, legume verzi. De reţinut: este foarte important să nu luaţi prea multe suplimente alimentare pentru a îmbunătăţi sănătatea unghiilor, deoarece o cantitate prea mare a unei vitamine poate face unghiile fragile şi casante. În schimb, încercaţi să vă luaţi necesarul de vitamine şi minerale din alimente. (sursa: www. topsanatate.ro)