La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
A început Summitul Repatriot 2021
În perioada 30 septembrie - 3 octombrie 2021, în București și în Sinaia se desfășoară lucrările celei de-a șasea ediții a Summitului Repatriot, o inițiativă menită să strângă familia românilor de pretutindeni. La eveniment participă invitați speciali, oficialități și persoane publice din diferite domenii de specialitate, cu rol de identificare precisă a oportunităților de colaborare între românii din afara României și cei din țară.
În cadrul sesiunilor de lucru, participanții beneficiază de interacțiuni constructive cu specialiști în diverse domenii economice și de reale oportunități și idei de parteneriate folositoare.
În cele patru zile sunt analizate oportunitățile pe care România le oferă în acest moment în mai multe domenii-cheie, care vor fi analizate și expuse împreună cu invitații speciali din mai multe sectoare economice, oficialități și persoane publice, precum și liderii Repatriot, ne-a transmis Georgiana Stavarache.
„Noi credem în România și ne dorim cât mai mulți antreprenori alături de noi în lucrarea de conectare a românilor de pretutindeni care fac lucruri extraordinare oriunde s-ar afla. Acești oameni buni sunt alături de România și umăr la umăr vom face țara noastră mai bună pentru noi și copiii noștri. Ne bucurăm mult să-l avem alături pe Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA la București, care a rămas în România pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor începute, mai ales că am avut onoarea de a-l nominaliza în «Top 100 Români de Pretutindeni» înainte de a deveni ambasador”, a declarat moderatorul general al summitului, Marius Bostan, inițiator Repatriot.
În prima zi a lucrărilor, s-a desfășurat o sesiune de storytelling antreprenorial românesc, în care au fost expuse și propuse modalități de fructificare și dezvoltare atât a oportunităților din România, cât și cele potrivite pentru românii de pretutindeni. Totodată, s-au purtat discuții și despre potențialul pe care îl oferă România ca destinație turistică, precum și asupra potențialelor investiții în mediul rural.