În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Ajunul Bobotezei la Mănăstirea Hodoș-Bodrog din Arad
În Duminica dinaintea Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” a mănăstirii arădene Hodoș-Bodrog, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La final, ierarhul a săvârșit slujba Sfințirii celei mari a apei.
În ajunul praznicului Botezului Domnului, numeroși credincioși au poposit la Mănăstirea Hodoș-Bodrog din județul Arad. Aceștia au fost binecuvântați cu această ocazie de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, care a săvârșit Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură, ierarhul a tâlcuit înțelesurile duhovnicești ale Evangheliei după Marcu 1, 1-8, rânduită în această duminică. „Textul de la Marcu pune în lumină persoana Sfântului Ioan Botezătorul, lucrarea sa curățitoare care anticipează lucrarea și activitatea Mântuitorului. Botezul practicat de Ioan era un botez al curățirii și al pregătirii, chip al botezului creștin și al iertării aduse de Hristos. Mesajul Sfântului Ioan devine actual și pentru noi cei de astăzi, îndemnându-ne la o viață curată și la comuniune cu semenii noștri. Legătura dintre Ioan Botezătorul și Mântuitorul devine model al legăturii noastre cu Biserica. Evanghelia de astăzi prefațează și pregătește marele praznic al Teofaniei”, a precizat Preasfinția Sa.
După Sfânta Liturghie, au fost săvârșite slujba Vecerniei și slujba Sfințirii celei mari a apei. În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre puterea harică și tămăduitoare pe care această agheasmă o are în viața tuturor, ne-a transmis părintele protosinghel Iustin Popovici, consilier eparhial. La final, ierarhul i-a binecuvântat pe toți cei prezenți cu apă sfințită.