În ziua de prăznuire a Izvorului Tămădurii, mulţimi de pelerini au venit la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, pentru a participa la Sfânta Liturghie şi la celelalte slujbe
Călătorie duhovnicească de praznicul Floriilor în Bucovina
În cetatea Sucevei a avut loc sâmbătă, 12 aprilie, a patra ediție a Procesiunii de Florii, organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, de către membri ai Administrației eparhiale, clerici de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava - Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, slujitori și membri ai cinului monahal de pe raza protopopiatelor Suceava I și Suceava II, în colaborare cu autoritățile județene și locale. Au luat parte la procesiune ierarhii eparhiei, preoți, monahi, monahii, numeroși credincioși, care L-au purtat pe Mântuitorul Iisus Hristos în șoapta rugăciunii și în brațele inimii lor.
La Catedrala „Nașterea Domnului”-Mărășești, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de clerici, a săvârșit slujba Vecerniei Floriilor. Ierarhul a binecuvântat stâlpările care au fost împărțite apoi clericilor și credincioșilor. Corul Seminarului Liceal Teologic Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava a cântat la slujbă, cât și pe traseul procesiunii.
Participanții, purtând în mâini ramurile sfințite, rugându-se și intonând cântări specifice sărbătorii Floriilor, s-au îndreptat, călăuziți de icoana praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, spre Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. Din alai au făcut parte monahii ale mănăstirilor bucovinene care au avut în mâini cățui și marame, copii și tineri îmbrăcați în costume populare, membri ai organizației ATOS (Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni) care au însoțit icoana cu prapuri, elevi din centre catehetice „Eclessia”, tinerii ASCOR (Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români), filiala Suceava. Numeroși clerici din protopopiatele Suceava I și Suceava II și diaconi au mers înaintea Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul, cu candele și ramuri de finic, alaiul fiind completat de reprezentanți ai sectoarelor Centrului eparhial și de numeroși credincioși.
Itinerarul a fost punctat de două opriri, în fața bisericilor „Sfântul Nicolae” și „Sfânta Înviere”, iar la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” clericii și credincioșii au fost întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic. După ce a citit rugăciunea de binecuvântare a credincioșilor, chiriarhul a vorbit despre multiplele semnificații ale tradiției care aduce în actualitate momentul intrării Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim. La final, a mulțumit celor care au sprijinit organizarea acestui eveniment.
Procesiuni închinate sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim au fost organizate și în protopopiatele Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Fălticeni din județul Suceava.