La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Cerc pastoral al preoților de caritate din județul Prahova
Preoții de caritate care slujesc în instituțiile medicale și de îngrijire din județul Prahova s-au reunit marți, 2 aprilie, la Mănăstirea Pissiota. În deschiderea cercului pastoral, clericii au săvârșit, în biserica așezământului monahal, Acatistul Maicii Domnului „Bucuria celor necăjiți”. Lucrările cercului pastoral, la care au luat parte 10 clerici, s-au desfășurat în Altarul de vară al mănăstirii, unde au fost prezentate două referate privind pastorația bolnavilor oncologici și rolul clericilor în îngrijirea bolnavilor aflați în spitale.
„Prin aceste întâlniri ale preoților de spital, organizate mai ales în anul dedicat îngrijirii celor bolnavi, vrem să scoatem în evidență faptul că noi suntem alături de cei aflați în suferință și încercăm să îi susținem indiferent ce fel de problemă ar avea, psihiatrică, oncologică sau de alt tip. Încercăm mereu să ne facem datoria de a-i spovedi, a-i împărtăși și a le citi rugăciuni pentru sănătate. Alături de săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în spitale, toate acestea au rolul de a-i face pe cei bolnavi să conștientizeze că, pe lângă tratamentele medicale, este important să alerge la ajutorul lui Dumnezeu, primind vindecare trupească și, mai ales, vindecare sufletească”, a afirmat pentru TRINITAS TV părintele Mihai Ciprian Vișoiu de la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina.
În același cadru, a fost prezentat proiectul „Tradiție și Actualitate în Biserica Ortodoxă Română (TABOR)”, implementat în Patriarhia Română începând cu data de 1 martie. Proiectul are ca scop reintegrarea în societate a persoanelor private de libertate după eliberarea lor din penitenciar.