În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Curs pentru consilieri în domeniul adicțiilor organizat de Federația Filantropia
Federația Filantropia a Patriarhiei Române a organizat în perioada 11-13 martie un nou curs de formare a consilierilor în domeniul adicțiilor. La sesiunile care s-au desfășurat la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București au participat medici, asistenți medicali, preoți de caritate și psihologi.
În urma cursului, participanții dobândesc abilități de comunicare cu dependenți de substanțe sau de comportament, dar și alte cunoștințe necesare pentru sprijinirea persoanelor aflate în dificultate. „Cursul de specializare «Consilier în domeniul adicțiilor» este organizat de Federația Filantropia de aproape cinci ani. În decursul acestei perioade s-au desfășurat mai multe serii de curs cu participanți din întreaga țară. Participanții dobândesc diferite competențe, precum cele digitale, sociale, învățând modul de relaționare cu consumatorii de substanțe psiho-active sau dependenți de substanțe, inclusiv cu cei dependenți de tehnologie digitală. Totodată, învață modul de relaționare cu instituțiile cu care pot colabora pentru trimiterea cazurilor respective în vederea accesării și a altor servicii necesare acestor persoane. De asemenea, s-a discutat despre managementul situațiilor de risc și cele referitoare la securitatea și siguranța beneficiarilor atunci când accesează astfel de servicii. De data aceasta, cursul este organizat în București, unde participă 15 persoane din diferite domenii de specializare: medici, asistenți sociali, psihologi, preoți, astfel încât abordarea acestui fenomen al adicției va fi una comprehensivă, aducând în atenție toate laturile vieții unei persoane care poate fi afectată de adicție: latura fizică - unde acționează specialistul din medicină; partea psihologică; asistenții sociali - pe partea de implicare socială, și abordarea spirituală a adicției”, a declarat pentru TRINITAS TV Nicoleta Bobe, formator la Federația Filantropia a Patriarhiei Române.
Cursul s-a încheiat cu un examen teoretic, dar și cu o probă practică. Certificatul de absolvire obținut în urma promovării este recunoscut național și este autorizat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și de Ministerul Educației Naționale.