La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Duminica dinaintea Nașterii Domnului la paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”
Duminică, 18 decembrie 2022, zi în care este pomenit Sfântul Daniil Sihastrul, sfetnicul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, s‑a aflat la paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.
În această duminică dinaintea Nașterii Domnului, ierarhul a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți, din care au făcut parte arhim. Paraschiv Dabija, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și pr. Adrian Popa, consilier în cadrul Sectorului colportaj bisericesc al Centrului eparhial Suceava.
Răspunsurile liturgice au fost date de membri ai Grupului psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale.
În cuvântul de învățătură intitulat „Obârșia Lui este dintru început, din zilele veșniciei”, publicat pe site‑ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a analizat textul Evangheliei citit duminică, ce face referire la genealogia Mântuitorului Iisus Hristos, comparându‑l cu textul în care Sfântul Evanghelist Luca prezintă nașterea dumnezeiască pe linie ascendentă. Totodată, ierarhul a subliniat faptul că prin întruparea Fiului, Dumnezeu Tatăl le oferă tuturor celor care cred în El posibilitatea de a deveni fii ai Lui și de a dobândi Împărăția cerurilor.
Referitor la sărbătoarea Sfântului Daniil Sihastrul, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a prezentat cele mai importante momente din viața cuviosului, dar și despre reprezentarea iconografică a acestuia.