De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Evenimente dedicate zilei Colegiului Național „Sfântul Sava” din Capitală
În data de 5 decembrie este sărbătorită ziua Colegiului Național „Sfântul Sava” din București, când este pomenit ocrotitorul instituției de învățământ, Sfântul Cuvios Sava cel Sfințit. Cu acest prilej, o serie de evenimente festive au avut loc vineri, 3 decembrie 2021, în incinta colegiului. În dimineața zilei, un sobor de preoți, condus de părintele Florin Nectarie Busuioc, protopop al Protoieriei Sector 3 Capitală, a săvârșit o slujbă de Te Deum, în prezența cadrelor didactice, a elevilor și a ostenitorilor instituției de învățământ. Aceasta a fost urmată de oficierea unei slujbe de pomenire pentru fondatorii, profesorii și absolvenții acestei școli mutați la Domnul. De asemenea, elevii au participat la un concurs de istorie a liceului, care a fost urmat de lansarea anuarului colegiului pentru anul 2020-2021, editat de un colectiv redacțional format din elevi. Festivitățile s-au încheiat prin prezentarea, în mediul online, a spectacolului tradițional specific acestei zile.
„Consider că elevii care au optat să studieze în liceul nostru s-au gândit în primul rând la cei care au fost aici înaintea lor. Sunt copii ambițioși, care au muncit încă din primii ani de școală și s-au pregătit foarte serios, căutând acest liceu la momentul potrivit. Faptul că un elev a studiat aici devine evident în cariera pe care o va urma. Renumele acestui colegiu este dus mai departe prin ceea ce iese din mâinile dascălilor noștri”, ne-a spus Elena Crocnan, directorul Colegiului Național „Sfântul Sava”.
Părintele protoiereu Florin Nectarie Busuioc a vorbit despre modelul pe care ocrotitorul colegiului îl reprezintă pentru elevi: „Este o bucurie pentru fiecare dintre ei că această instituție de învățământ de elită este ocrotită de Sfântul Sava. Despre el se spunea că este un copil cu suflet de bătrân, adică un copil înțelept, care a căutat învățătura și sfințenia. Acesta reprezintă pentru elevi un model atât prin învățătură, cât și prin viața virtuoasă”.