În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Hirotonie întru diacon la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște
De sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, 14 septembrie, la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.
În cuvântul de învățătură, ierarhul a evocat semnificația istorică, duhovnicească și misionară a sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, arătând că Sfânta Cruce a devenit izvorul vieții și al harului dumnezeiesc și simbolul creștinismului, fiindcă prin ea a venit mântuirea la toată lumea. „Prin jertfa Mântuitorului pe Cruce, ea a devenit principiul vieții și al Învierii, altarul Bisericii noastre, dar și semnul biruinței asupra tuturor potrivniciilor vremurilor. De asemenea, Sfânta Cruce este simbolul pătimirii, al răstignirii și al morții Fiului lui Dumnezeu Întrupat pentru mântuirea lumii, din marea Sa iubire de oameni. Totodată, Crucea nu este despărțită niciodată de Înviere, ci este unită în mod tainic cu ea, pentru că ambele reprezintă momente ale aceluiași proces dumnezeiesc al mântuirii”, a reliefat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon.
La momentul rânduit, ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe teologul Ștefan-Mărgărit Florin Alin, pe seama Parohiei Crângași, Protoieria Titu.