La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Hora Unirii la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din București
Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită miercuri, 24 ianuarie, și în fața statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza de lângă clopotnița Catedralei Patriarhale, unde a avut loc o ceremonie militară și religioasă. Au participat reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai Ministerului Apărării Naționale, precum și numeroși credincioși patrioți.
Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național al României de către Muzica militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, iar apoi un sobor de preoți militari, condus de părintele Sorin-Ștefan Pitic, inspector general și șef al Secției de asistență religioasă din MApN, a săvârșit o slujbă de pomenire pentru toți făuritorii Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859.
În fața statuii a urmat ceremonia depunerii coroanelor de flori din partea Președintelui României, a Senatului României, Camerei Deputaților, Guvernului României, Primăriei Generale a Municipiului București, Asociației Naționale a Veteranilor de Război și a Ministerului Apărării Naționale. La final, toți cei prezenți s-au alăturat membrilor Ansamblului artistic „Doina” al Armatei și au dansat Hora Unirii în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza pe acordurile Muzicii militare a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.