În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Hramul bisericii din Iosefinul Timișoarei
Biserica Iosefin din Timișoara și-a serbat duminică, de sărbătoarea „Nașterea Maicii Domnului”, cel de-al 88-lea hram, în mijlocul credincioșilor aflându-se Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.
În ajunul sărbătorii au fost oficiate Vecernia și Litia, apoi, în dangăt de clopote și sunet de toacă, a avut loc procesiunea de înconjurare, cu prapori, Sfânta Cruce și cu lumânări ori candele aprinse, a lăcașului de cult. Cuvântul de învățătură despre sfințenia Maicii Domnului și despre sfințenie ca ideal al vieții noastre de creștini a fost rostit de către preotul Ionel Popescu.
Duminică, în ziua hramului, credincioșii și membrii Coralei „Doina Banatului”, mulți în straie tradiționale, au venit devreme la biserică, pentru a participa la slujba Utreniei și pentru a-l aștepta pe Întâistătătorul Arhiepiscopiei Timișoarei, Înaltpreasfinția Sa Ioan, Mitropolitul Banatului, care a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte părintele consilier eparhial Mircea-Petru Szilagyi, părintele inspector eparhial Marius-Petru Sfercoci și părintele arhid. dr. Ștefan-Ioan Stratul.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a tălmăcit Evanghelia praznicului și a subliniat importanța și frumusețea duhovnicească a acestuia.
„Pe lângă săvârșirea Sfintei Liturghii și emoționantul cuvânt de învățătură, Părintele Mitropolit Ioan a mai făcut un dar de mare preț preoților și credincioșilor, și anume a adus cea mai recentă apariție editorială a Înaltpreasfinției Sale: «CREDE. Dumnezeu Se ține de cuvânt»”, ne-a transmis părintele vicar eparhial Ionel Popescu, care a și prezentat cartea Înaltpreasfinției Sale.
În final, preotul paroh Ionel Popescu a primit din partea Întâistătătorului Mitropoliei Banatului Ordinul eparhial „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, pentru activitatea pastorală, misionară, didactică, culturală și filantropică desfășurată în cei 40 de ani de slujire preoțească.