Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit în Duminica dinaintea Nașterii Domnului Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din București,
Hramul comunității persoanelor hipoacuzice din Capitală
Credincioșii din comunitatea persoanelor hipoacuzice din București și-au sărbătorit în mod special luni, 12 februarie, ocrotitorul spiritual, Sfântul Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei, pentru al 10-lea an consecutiv. Sfânta Liturghie de hram a fost săvârșită la biserica Parohiei Parc Rahova 1 din Protopopiatul Sector 5 Capitală de un sobor de preoți și diaconi. Slujba a fost transpusă în limbaj mimico-gestual.
La finalul Sfintei Liturghii de luni de la biserica Parohiei Parc Rahova 1 a fost săvârșită și slujba Parastasului pentru toți membrii comunității persoanelor hipoacuzice din Capitală trecuți la Domnul, iar cei prezenți au primit pachete cu alimente.
În cuvântul adresat la finalul slujbei, părintele Mirel Ilie, slujitor în cadrul comunității, a vorbit despre exemplul de viețuire al Sfântului Ierarh Meletie: „Dumnezeu ne cere celor care Îl ascultăm nu numai închinarea noastră, ci viața să I-o dăm Lui. Asta vrea Hristos de la fiecare dintre noi, să-I dăruim inima noastră. Sfinții sunt rugători pentru noi, dar și noi trebuie să luptăm cu ispitele acestor vremuri și să biruim trăirile greșite care vor să vină în viața noastră”.
Alături de persoanele cu deficiențe de auz și de vorbire a fost și părintele Alin Nica, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor. „Am venit astăzi, preoți de caritate din București și Prahova, să fim alături de dumneavoastră, să vedem și noi în ce constă această frumoasă comunitate și cum este ea rugătoare, iubitoare de Dumnezeu și de Biserică. Ne-am bucurat foarte mult de prezența dumneavoastră. Preoții au spus că doresc să mai vină, să vă cunoască și să ne rugăm împreună. Nădăjduim să venim în mijlocul dumneavoastră mai des, să ne cunoaștem mai bine, să descoperim ce nevoi aveți ca să putem ajuta și noi cu ceea ce se poate pentru o viață liniștită și în pace”, a spus părintele Alin Nica.
La final, din partea comunității, părintele Eugen Bucur a oferit diplome preoților și diaconilor prezenți, în semn de mulțumire.