La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Hramul Mănăstirii Bucium
În Duminica Tuturor Sfinților Români, 18 iunie, mănăstirea ieșeană Bucium a îmbrăcat veșminte de sărbătoare cu prilejul hramului lăcașului de cult. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a arătat că sfințenia pe care o manifestă omul reprezintă lucrarea lui Dumnezeu în lume: „Duminica aceasta îi cinstim pe sfinții români, ca mărturii a lucrării lui Dumnezeu în Biserică, în timp, ca mărturii a lucrării lui Dumnezeu în Biserica din țara noastră, pe locurile noastre, între oameni atât de apropiați nouă, de multe ori chiar și în timp, precum sfinții recent canonizați, dar în primul rând apropiați nouă prin locurile în care au trăit, prin moștenirea pe care împreună cu ei o avem. Chemarea apostolilor arată că Domnul vrea să împlinească Taina Bisericii împreună cu omul, iar lor li se descoperă puterea lui Dumnezeu, prin minunile pe care Domnul le-a făcut, prin cuvântul cu putere multă pe care l-au recunoscut și l-au primit. În ziua Pogorârii Duhului Sfânt vedem că 3.000 de oameni s-au botezat, iar acest moment a venit la cuvântul Sfântului Apostol Petru pentru că în acest cuvânt era toată puterea Duhului Sfânt. Minunea ce s-a întâmplat la Cincizecime este o minune care continuă până la sfârșitul veacurilor cu fiecare dintre cei ce se botează, cu fiecare dintre noi ce se spovedesc și se întorc de la greșeli și de la păcat. Este lucrarea Duhului Sfânt, curățitoare în om, care lucrează sfințenie, ea însemnând viața lui Hristos împărtășită oamenilor”.