Comunitatea din Satu‑Nou (Belceşti), județul Iași, atât de frumos unită în jurul părintelui paroh Andrei Florariu şi al preotului slujitor Vasile Florariu, va participa sâmbătă, 9 noiembrie, la sfinţirea ca
Întâlnirea anuală a consilierilor sociali din Patriarhia Română
În Aula „Iustin Patriarhul” a Centrului național pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București a avut loc marți, 26 noiembrie 2019, întâlnirea consilierilor de la sectoarele social-filantropice ale eparhiilor din cuprinsul Patriarhiei Române. Evenimentul a avut ca scop evaluarea activităților desfășurate în anul 2019 și implementarea de proiecte noi în domeniul social în anul 2020.
În cadrul evenimentului, moderat de părintele Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal, au fost dezbătute probleme privind activitatea social-filantropică desfășurată în cadrul fiecărei eparhii în anul 2019, situația preoților din unitățile bugetare, precum și dificultățile întâmpinate în derularea activităților social-filantropice și oportunități de colaborare.
„În cadrul întâlnirii evaluăm activitățile care au avut și au loc în anul 2019. Vorbim aici despre toate activitățile pe care le desfășoară sectoarele social-filantropice din cuprinsul Patriarhiei Române, activități care s-au întâmplat de la ultima noastră întâlnire, care a avut loc în octombrie 2018. În cadrul acestei întâlniri discutăm și despre programele pe care le avem la nivelul Patriarhiei Române: programele naționale «Masa bucuriei» - împreună cu Selgros România și Carrefour și «Gustul binefacerii» - împreună cu retailerul Auchan, privind modul de implementare în cadrul celor două programe alimentare. Un alt punct din agenda noastră a fost și colaborarea pe care intenționăm să o avem cu Administrația Națională a Penitenciarelor prin proiectul «Tabor», un proiect de incluziune a persoanelor private de libertate”, a declarat pentru TRINITAS TV părintele Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal coordonator al Sectorului social-filantropic din cadrul Administrației Patriarhale.
De asemenea, s-a discutat și despre dependența de mijloacele digitale în rândul tinerilor și despre modalitățile de licențiere a serviciilor sociale. „Ne-am gândit și la proiecte pe anul viitor. Federația Filantropia are o colaborare de câțiva ani cu Organizația «International Orthodox Christian Charities» (IOCC), alături de care vrem să dezvoltăm un proiect de consiliere în adicții digitale. Ne dorim să implicăm și eparhiile care nu au încă un organism în această federație. De fiecare dată când ne întâlnim, vorbim atât despre oportunitățile care se ivesc la nivelul Patriarhiei Române, cât și despre problemele care se ridică în serviciile sociale. Una dintre problemele care s-au dezbătut astăzi a fost cea de licențiere a serviciilor sociale. S-au schimbat standardele și încercăm să ajutăm colegii din țară în această privință”, a mai spus părintele consilier Ciprian Ion Ioniță.