De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Întâlniri ziditoare pentru prietenii Şcolii „Anastasia Popescu”
Duminică, 14 decembrie, a fost o după-amiază dinamică pentru comunitatea Şcolii Gimnaziale „Anastasia Popescu” din Bucureşti. Un prim eveniment s-a desfăşurat în ambientul expoziţiei „Grădina cu îngeri”, alături de autoarea ei, artista plastică Silvia Radu. În această „grădină” organizată în incinta şcolii din strada Popa Nan se regăsesc, alături de portrete de părinţi, bunici şi copii, portrete ale poeţilor prigoniţi în temniţele comuniste. Cu sensibilitatea ei bine cunoscută, actriţa Maria Ploae (însoţită de regizorul Nicolae Mărgineanu) s-a alăturat acestui demers omagial prin susţinerea unui recital cu poeziile născute din însuşi martiriul lor. În final, invitaţii, copii, părinţi, bunici şi prieteni, au fost îndemnaţi ca în răstimpul rămas până la Naşterea Mântuitorului să se pregătească prin Sfânta Taină a Spovedaniei, pentru unirea cu Hristos, prin Sfânta Taină a Împărtăşaniei.
Invitaţii au mers apoi la Biserica Popa Nan de lângă şcoală, unde îi aştepta un eveniment devenit deja tradiţie: vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă realizate în cadrul Atelierului de arte plastice al şcolii, condus de prof. Roxana-Maria Cioată, şi concertul de colinde susţinut de corul Şcolii „Anastasia Popescu” şi de corul bisericii. Prof. Graţiela Nichita, coordonatoarea ambelor coruri, a creat şi linia melodică a unuia dintre colinde, iar pr. Victor Frangulea a armonizat multe dintre ele. În final, colindătorii au primit daruri. Preotul paroh Alexandru Dumitrescu a mulţumit colindătorilor şi directoarei Mona Şerbănescu pentru implicarea continuă în întărirea relaţiei dintre Şcoală şi Biserică, prin iniţiativa de a organiza aceste evenimente. (Alina-Victoria Paraschiv)